Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

05.12.2017

Η θρησκευτική ελευθερία στην εποχή της Θεωρίας του Παντός - μια συνάντηση με την ομάδα νέων ερευνητών "Άρθρο 13"

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ. στο Βooks plus / Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37, απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη)

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων νέων ερευνητών από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Θεολογία και Κοινωνία" του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων), σας προσκαλούμε στην εκδήλωση - ανοικτή συζήτηση με θέμα:

 Η θρησκευτική ελευθερία στην εποχή της Θεωρίας του Παντός -
μια συνάντηση με την ομάδα νέων ερευνητών "Άρθρο 13".

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ. στο Βooks plus / Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37, απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη).

- Πρόγραμμα: https://goo.gl/qnFKhk

Δελτίο Τύπου

Η θρησκευτική ελευθερία συνιστά διαχρονικό πολιτισμικό ζητούμενο με δυσεξαρίθμητα πρόσωπα (και προσωπεία), ιδιαίτερα μάλιστα στους καιρούς μας, οι οποίοι χαρακτηρίζονται κατεξοχήν από τη σύγκλιση των τεκτονικών πλακών του ανθρώπινου πολιτισμού προς μια ενοποιημένη Θεωρία του Παντός μέσω της διεπιστημονικότητας και της διαπολιτισμικότητας. Υπό το πρίσμα αυτό, παρουσιάζεται η ομάδα νέων ερευνητών της φοιτητικής ηλεκτρονικής εφημερίδας «Άρθρο 13», η οποία εστιάζει στη δικαϊκή διάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας, διερευνώντας επίκαιρα ζητήματα, όπως τα τελευταία αναφύονται μέσα από τη διασύνδεση του ελληνικού εκκλησιαστικού δικαίου και των Ιερών Κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ευρωπαϊκή και παγκόσμια δικαιοταξία.

- Η είσοδος είναι ελεύθερη.
- Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Πληροφορίες:
- Επικοινωνία: (+30) 6976575869, soctheol.uoa.gr@gmail.com
- Πρόσβαση: Μετρό "Πανεπιστήμιο"
- Η εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/434395210295529/