Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

24.01.2019

Επίσημος εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας (2019) Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν στον επίσημο εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο και ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου Κατερέλου με τίτλο: «H οικουμενικότητα της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών».

Βυζαντινή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους.

Την ίδια ημέρα και ώρα 10.00, μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Πανεπιστημιακό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα) το καθιερωμένο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους Ιδρυτές, Δωρητές, Ευεργέτες, Καθηγητές, Φοιτητές και το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.