Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

10.11.2019

Από τον πανηγυρικό εορτασμό της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Κεφαλά, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2019)

Δελτίο Τύπου και Φωτοθήκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 ο πανηγυρικός εορτασμός της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Κεφαλά 1846-1920), Μητροπολίτου Πενταπόλεως της Αιγύπτου και αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου (Σαββάτου), Καθηγητή, και με την ένθερμη συμμετοχή Αρχών, Καθηγητών, Προσωπικού και φοιτητών/τριών της Σχολής.

- Συμβολικό Ενθύμιο εκ του εορτασμού: http://bit.do/fgHXh

Στο πλαίσιο του εορτασμού προσφέρθηκε αρτοκλασία εκ μέρους του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων (Σ.ΜΕ.Κ.ΘΕ.) του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Προστάτης του οποίου διατελεί ο Άγιος Νεκτάριος, σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ακολούθησε κέρασμα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής.

Ευχαριστούμε όλες και όλους από καρδιάς για την ουσιαστική ανταπόκρισή σας στην προσπάθειά μας να τιμήσουμε τον άγιο Νεκτάριο, το νεοφανή αυτό θεοφόρο βλαστό της ταπεινοφροσύνης, της συγχωρήσεως και της αγάπης.

Μετά τιμής,

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Σ.ΜΕ.Κ.ΘΕ.