Αρχική σελίδα » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

01.05.2021

Χριστός ανέστη! Το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως από φοιτητές και φοιτήτριες της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (2021)

Καλό Πάσχα!

   

Χριστός ανέστη! Απόδοση, στη νέα ελληνική, του Ευαγγελίου της Αναστάσεως (Μάρκ. 16:1-8), μια πρωτοβουλία φοιτητών και φοιτητριών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

YouTube: https://youtu.be/3gaInV7Zp_g

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ

Όταν πέρασε το Σάββατο, η Μαρία η Μαγδαληνή και η Μαρία η μητέρα του Ιακώβου, και η Σαλώμη, αγόρασαν αρώματα, για να πάνε ν’ αλείψουν το σώμα του Ιησού. Ήρθαν στο μνήμα πολύ πρωί την επομένη του Σαββάτου, μόλις ανέτειλε ο ήλιος. Κι έλεγαν μεταξύ τους: «Ποιός θα μας κυλήσει την πέτρα από την είσοδο του μνήματος;» Γιατί ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Μόλις όμως κοίταξαν προς τα ’κει, παρατήρησαν ότι η πέτρα είχε κυλήσει από τον τόπο της. Μόλις μπήκαν στο μνήμα, είδαν ένα νεαρό με λευκή στολή να κάθεται στα δεξιά, και τρόμαξαν. Αυτός όμως τους είπε: «Μην τρομάζετε. Ψάχνετε για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, το σταυρωμένο. Αναστήθηκε. Δεν είναι εδώ. Να και το μέρος όπου τον είχαν βάλει. Πηγαίνετε τώρα και πείτε στους μαθητές του και στον Πέτρο: "πηγαίνει πριν από σας στην Γαλιλαία και σας περιμένει· εκεί θα τον δείτε, όπως σας το είπε”». Οι γυναίκες βγήκαν κι έφυγαν από το μνήμα γεμάτες τρόμο και δέος· δεν είπαν όμως τίποτα σε κανέναν, γιατί ήταν φοβισμένες.

- Πηγή: Η έκδοση της Καινής Διαθήκης (πρωτότυπο κείμενο και απόδοση στη νέα ελληνική), η οποία εκδόθηκε από την Ελληνική Βιβλική Εταιρεία (2008), επιμελεία των τεσσάρων Καθηγητών Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλίτη, Ι. Καραβιδόπουλου.