Αρχική σελίδα » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

04.02.2018

«Θρησκευτικές κοινότητες: Νομοκανονικές προσεγγίσεις ιστορικών και επίκαιρων ζητημάτων» - Διεπιστημονικό Συνέδριο του Π.Μ.Σ. "Θεολογία και Κοινωνία" του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 10:00-17:30 στην Αίθουσα του Λόγου (Στοά του Βιβλίου)

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σας προσκαλούν στο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

"Θρησκευτικές κοινότητες: Νομοκανονικές προσεγγίσεις
ιστορικών και επίκαιρων ζητημάτων"

 

το οποίο θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στην Αίθουσα του Λόγου στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας), ώρα 10:00-17:30.

 

 

   
 • Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

 • Πληροφορίες:
  - (+30) 6981442982, - soctheol.uoa.gr@gmail.com.
 

Συζήτηση με τους Εισηγητές ζωντανά στο Twitter με χρήση της ετικέτας: #Nomocanon18

Ταυτότητα και στοχοθεσία

    Οι θρησκευτικές κοινότητες αποτελούν έκφανση του πολιτισμού του ανθρώπου με διαχρονική παρουσία και βαρύτητα. Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσεγγίσει διεπιστημονικά την ιστορία, τη σύγχρονη κατάσταση και την πολιτισμική συνάντηση των θρησκευτικών κοινοτήτων στην ελληνική έννομη τάξη, στο μεσογειακό περιβάλλον, καθώς και στο παγκόσμιο σκηνικό της διεθνοποίησης και της εποχής του Διαστήματος. Η προσέγγιση αυτή επιχειρείται με τη συμβολή σημαντικού αριθμού αναγνωρισμένων ειδικών και νέων ερευνητών του Κανονικού, Εκκλησιαστικού και Διεθνούς Δικαίου, των Ιστορικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων.
       

Τιμητική Επιτροπή

Επιστημονική Επιτροπή

 • Σωτήριος Δεσπότης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.
 • Διοτίμα Λιαντίνη, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεολογία και Κοινωνία» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.
 • Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος (Κατερέλος), Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α.
 • Ειρήνη Χριστινάκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.
 • Ελένη Γιαννακοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Οργανωτική Επιτροπή

 • Δημήτριος Αλεξόπουλος, MSc Social Anthropology, London School of Economics and Political Science, Επιστ. Συνεργάτης Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
 • Ελένη Παλιούρα, Π.Μ.Σ. Εκκλησιαστικού Δικαίου Τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ, Μ.Φ. Κατεύθυνσης Κανονικού Δικαίου Π.Μ.Σ. «Θεολογία και Κοινωνία» Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ
 • π. Σπυρίδων Κωνσταντής, Μ.Φ. Κατεύθυνσης Χριστιανικής Λατρείας Π.Μ.Σ. «Θεολογία και Κοινωνία» Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Χορηγοί Επικοινωνίας

"Άρθρο 13"
Διεπιστημονική Εφημερίδα
Εκκλησιαστικού Δικαίου

         
           

Εγκαταστάσεις και Πρόσβαση

Τους σύγχρονους λειτουργικούς και υψηλής αισθητικής χώρους της Στοάς του Βιβλίου εξυπηρετούν οι σταθμοί των μέσων σταθερής τροχιάς «Ομόνοια» και «Πανεπιστήμιο», πληθώρα γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ στους γύρω δρόμους λειτουργούν πολλοί ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων: http://www.stoabibliou.gr/h_stoa_halls.php.

 

 

Ειδήσεις και Ανακοινώσεις Συνεδρίου